Εκτός ΕΜΑΚ 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες

Εκτός ΕΜΑΚ 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:53 Δημιουργία 20/07/21, 12:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνολικά 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν από τις οχτώ ΕΜΑΚ με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.

Το περιθώριο να εμβολιαστούν ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών υπάγεται στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κύρια ευθύνη της είναι διάσωση σε ακραίες καταστάσεις όπως διάσωση αγνοουμένων από πλημμύρες , καταστροφικές πυρκαγιές,σεισμούς, αλλά και τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός των στελεχών της.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών.

Αν σου άρεσε κάνε