«Κληρώνει» στις 27 Ιουλίου για τον κατώτατο μισθό

«Κληρώνει» στις 27 Ιουλίου για τον κατώτατο μισθό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:23 Δημιουργία 14/07/21, 12:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για τις 27 Ιουλίου προανήγγειλε τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον «Ant1», ο ίδιος εξήγησε πως στο τέλος του μήνα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Για τον νέο εργασιακό νόμο, είπε ότι η θέση του εργαζόμενου θα ενισχύεται, όσο ενισχύεται η οικονομία, ενώ σε ερώτηση για το οκτάωρο απάντησε ότι η εφαρμογή του εργασιακού νόμου θα κριθεί στην πράξη.

Ο υπουργός έκανε, επίσης, αναφορά στην άδεια 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, στην πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια για όλους τους πατέρες, καθώς και στις ειδικές ρυθμίσεις για τους γονείς.

Επιπλέον, σημείωσε ότι από το φθινόπωρο αποκλιμακώνεται το θέμα της έκδοσης συντάξεων.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως στόχος είναι η αναβάθμιση της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ τόνισε πως οι έλεγχοι και η εφαρμογή του νέου νόμου θα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, απάντησε ότι κανείς δεν θα απολύεται, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός, μιλώντας από το βήμα του του 4ου InvestGR Forum 2021, δήλωσε ότι «είναι μυθεύματα όσα γράφηκαν περί δήθεν αναβολής του νομοσχεδίου και αντιδράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ούτε αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχουν ούτε αναβολή του νομοσχεδίου θα έχουμε. Θα έχουμε κατάθεση (σ.σ. του νομοσχεδίου) ή στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης. Επομένως η πραγματικότητα απαντά στις κωμωδίες που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε