«Στοίχημα» για το ΥΠΟΙΚ ο διπλασιασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Στοίχημα» για το ΥΠΟΙΚ ο διπλασιασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:02 Δημιουργία 29/06/21, 11:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο διπλασιασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το «στοίχημα» για το ΥΠΟΙΚ, με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη να κάνει λόγο για «μεγάλες επενδύσεις που αφορούν τους πάντες: εξοπλισμούς στα νοσοκομεία, ψηφιακές τάσεις στα σχολεία. Κατάρτιση 500.000 – 600.000 ανθρώπων, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες».

«Παλιά δεν έρχονταν ιδιωτικές επενδύσεις στο δημόσιο. Τώρα η λογική είναι ότι θα δώσουμε λίγες επενδύσεις σε πολλούς. Για παράδειγμα: στα δάνεια, θα πρέπει να βάλεις 20% εσύ, δεύτερον να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός ή μια τράπεζα ελληνική που θα βάλει τουλάχιστον 30% και τρίτον θα πρέπει να βάλεις εγγυήσεις. Θα είναι εγγυημένα δάνεια. Εφόσον δουλέψουν, θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και δεν εννοώ την ώρα που γίνεται η επένδυση, αλλά αφού γίνουν οι επενδύσεις», τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης,

«Αν δεν καλύψουμε το ποσοστό επενδύσεων, χαθήκαμε», είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες σε επενδύσεις.

Στο ερώτημα, αν θα υπάρξει παράταση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, ο υπουργός σημείωσε πως «το 4ο κύμα πρέπει να το αποφύγουμε μέσω των εμβολιασμών», εξηγώντας πως «οι δυνατότητες αφού έχουμε δώσει 41 δισ. είναι περιορισμένες, θα είναι μεγάλη περιπέτεια να κλείσουμε πάλι».

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το απέκλεισε, υπενθυμίζοντας πως τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μικρότερη η προκαταβολή φόρου.

«Οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις προχωρούν κανονικά και φέτος θα είναι μία χρονιά που ‘θα σας πάρουμε λιγότερα», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε