Προπληρωμένη κάρτα επιβράβευσης για τους νέους με την πρώτη δόση

Προπληρωμένη κάρτα επιβράβευσης για τους νέους με την πρώτη δόση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:54 Δημιουργία 28/06/21, 12:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη χορήγηση μίας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για τους νέους ηλικιών 18-25 ετών, που θα είναι προσβάσιμη πριν το γ' 10ήμερο του Ιουλίου, την ονομαζόμενη «freedom pass», και μάλιστα με την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται για μία «οφειλή προς τη νεολαία, ένα δώρο ευγνωμοσύνης για την υπομονή και την επιμονή τους», αλλά κι ένα κίνητρο ως προς τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας, που παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα.

«Ήρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών, αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται τα ταξίδια και τη διασκέδασή τους να χάνονται», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, έστειλε μήνυμα επαγρύπνησης εν μέσω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία αναμένεται να έχει επικρατήσει σε όλη την έως το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τονίζοντας πως οι νέοι μπορεί να είναι «σιωπηλοί αναμεταδότες» του νέου στελέχους, οπότε έχουν τη δυνατότητα να βάλουν «φρένο» αλλά και «πλάτη» στο τείχος ανοσίας.

Να σημειωθεί ότι ο Άκης Σκέρτσος επεσήμανε πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών, όσον αφορά την ελευθερία κινήσεων τους σε χώρους ψυχαγωγίας και άλλους

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή», είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την παρουσίαση του σχεδίου ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 - 25 ετών, που είναι 940.000», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

«Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε