ΕΕ: Προς άρση των περιορισμών στους ταξιδιώτες από ΗΠΑ

ΕΕ: Προς άρση των περιορισμών στους ταξιδιώτες από ΗΠΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:47 Δημιουργία 15/06/21, 16:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ΕΕ ετοιμάζεται να άρει τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ ακόμα και αυτή την εβδομάδα, μεταδίδει το Bloomberg.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα επιστροφής προς την κανονικότητα παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Η Πορτογαλία, η οποία κρατά την προεδρία της ΕΕ για το τρέχουν εξάμηνο, πρότεινε να μπουν στη «λευκή λίστα» ΗΠΑ, Αλβανία, Χονγκ Κονγκ, Λίβανος, Μακάου, Βόρεια Μακεδονία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και Ταϊβάν. Αν δεν υπάρχουν αντιδράσεις, η λίστα μπορεί να υιοθετηθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με διπλωμάτη.

Ενώ κάποια κράτη-μέλη ήδη επιτρέπουν τις επισκέψεις στους εμβολιασμένους Αμερικανούς, η ένταξη στη «λευκή λίστα» σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα αρθούν για το σύνολο του μπλοκ. Παράλληλα τα κράτη-μέλη θα είναι ελεύθερα να επιτρέψουν ταξίδια από τις ΗΠΑ, χωρίς καραντίνα, ανεξάρτητα από το στάτους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό.

Παρά την πρόοδο πάντως, τα ταξίδια πάνω από τον Ατλαντικό δεν θα απελευθερωθούν πλήρως, αν οι ΗΠΑ δεν άρουν αμοιβαία την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ταξιδιώτες από την ΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε