TUI: Ακυρώσεις ταξιδιωτικών πακέτων για ελληνικά νησιά μετά το βρετανικό «μπλοκ»

TUI: Ακυρώσεις ταξιδιωτικών πακέτων για ελληνικά νησιά μετά το βρετανικό «μπλοκ»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:40 Δημιουργία 07/06/21, 09:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μεγάλη ανησυχία σε ότι αφορά τη «διάσωση» του φετινού καλοκαιριού, εκφράζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, ειδικά μετά την πρόσφατη απόφαση της TUI να ακυρώσει ταξιδιωτικά πακέτα προς πέντε ελληνικά νησιά, λόγω της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να μην εντάξει την Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ακυρώσεις σε Κρήτη, Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Σκιάθο, Κέρκυρα αλλά και σε Κροατία, Κύπρο, Ιταλία και Ισπανία.

Οι μετοχές της TUI υποχωρούσαν κατά 4%, εν μέσω φόβου ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να χάσει άλλη μια θερινή τουριστική σεζόν, στο αποκορύφωμα της οποίας, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εκατομμύρια Βρετανοί κατακλύζουν τη νότια Ευρώπη.

Οι εργαζόμενοι του χώρου στη Βρετανία επικρίνουν την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολικά επιφυλακτική και επισημαίνουν ότι η αύξηση στα ποσοστά των εμβολιασμών και τα τεστ μπορούν να καταστήσουν ασφαλές το ταξίδι.

«Είναι μια συντηρητική, μια σκληρή απόφαση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους Βρετανούς» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, καθώς τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου η τουριστική κίνηση από Βρετανία προβλέπεται ανύπαρκτη.

Αν σου άρεσε κάνε