Παπαθανάσης: Στο «τραπέζι» της Επιτροπής η μουσική στην εστίαση και η νυχτερινή κυκλοφορία

Παπαθανάσης: Στο «τραπέζι» της Επιτροπής η μουσική στην εστίαση και η νυχτερινή κυκλοφορία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:43 Δημιουργία 04/06/21, 11:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο τραπέζι της Επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα θα βρεθούν τα ζητήματα της μουσικής στην εστίαση αλλά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης στον ANT1, η Επιτροπή θα εξετάσει την εστίαση στους εσωτερικούς χώρους και τη μουσική στην εστίαση, το ζήτημα με τις εμποροπανηγύρεις και τα νυχτερινά κέντρα. Ερωτηθείς ειδικά για τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, είπε πως γίνονται καθημερινά «70.000 έλεγχοι, όμως δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης να δίνει πρόστιμα».

«Ο γάμος είναι ιερό θέμα», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως για το θέμα της μουσικής και του περιορισμού των ατόμων στις δεξιώσεις, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει το θέμα στο τραπέζι, όμως «εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους κι ας μην ξεχνάμε ότι πολίτες είναι διασωλωνημένοι κι άλλοι νοσούν. Ο covid-19 δεν έχει φύγει».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα θέματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της μουσικής στους χώρους εστίασης και στις δεξιώσεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά για τον περιορισμό των μετακινήσεων, που ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00, δεν αναμένονται αλλαγές πριν από τις 15 Ιούνιου. Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε σχετική ερώτηση κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σύστησε «υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου».

Επίσης, σε ό,τι αφορά το θέμα της αύξησης των ατόμων που συμμετέχουν σε γάμους αυτό θα εξεταστεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στις αρχές Ιουλίου.

Αναφορικά με την απαγόρευση μουσικής στους χώρους εστίασης και δεξιώσεων, η οποία έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία επιχειρηματιών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε επισημάνει ότι η μουσική αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού. «Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, ότι πρώτον, αν τραγουδήσω, εύλογα, θα έχω περισσότερα σταγονίδια, με συνέπεια να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Δεύτερον, εάν δεν ακούω καλά, να φωνάζω πιο δυνατά. Η μουσική συνδυάζεται με τον χορό. Χορός σημαίνει, μη τήρηση μέτρων. Η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε πιο κοντά με τους οικείους μας. Πρέπει όμως να γίνουν βήμα βήμα. Είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία έχει κάνει τόσες θυσίες, που μετράμε τόσα θύματα, να μιλάμε για λογικές αντάρτικου; Υπάρχουν λόγοι που οι νόμοι πρέπει να τηρηθούν. Σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», είχε εξηγήσει, τονίζοντας πως επρόκειτο για ομόφωνη απόφαση της επιτροπής.

Όπως είχε πει ο ίδιος, το ζήτημα της μουσικής θα επανέλθει όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε