Σχοινάς: Μεγάλα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Πελοπόννησο

Σχοινάς: Μεγάλα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Πελοπόννησο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:11 Δημιουργία 03/06/21, 12:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα κονδύλια θα χορηγηθούν σε τομείς όπως ερευνητικά προγράμματα, βιομηχανικά πάρκα αλλά και στον εκσυγχρονισμό της ύδρευσης και άδρευσης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Στην αντιμετώπιση της κρίσης πανδημίας από την Ευρωπαΐκή Ένωση αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς στην τοποθέτησή του στο Regional Growth Conference.

Υπερθεμάτισε την πρόοδο της Ε.Ε. τους τελευταίους 18 μήνες, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της Ευρώπης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιπλέον, σημείωσε τις τρεις «τομές» της Ευρώπης ως αποτέλεσμα της πανδημίας όπως, το κοινό εμβολιαστικό πρόγραμμα, τη θεσμοθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας με την κοινή προμήθεια σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού και την κοινή αντιμετώπιση τυχόν νέων υγειονομικών προκλήσεων στο μέλλον, και τέλος, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα, σημείωσε την οικονομική στήριξη της Ε.Ε. στην μετά covid εποχή με το τέλος στους περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας για τα κράτη μέλη, στην στήριξη της εργασίας με πακέτο άνω των 100 δισ. ευρώ, την αγορά ομολόγων 1,9 τρισ. ευρώ αλλά και το «δημοσιονομικό υπερόπλο» του Ταμείο Ανάκαμψης με περισσότερα από 60 δισ. ευρώ επιδοτήσεις προς την Ελλάδα.

Τέλος, αποκάλυψε πως από το συγκεκριμένο Ταμείο μεγάλα ποσά θα διοχετευθούν προς την οικονομία της Πελοποννήσου και σε τομείς όπως ερευνητικά προγράμματα, βιομηχανικά πάρκα αλλά και στον εκσυγχρονισμό της ύδρευσης και άδρευσης.

Αν σου άρεσε κάνε