Γ. Πατούλης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δημιουργήσει μία προοπτική για τον τουρισμό Υγείας

Γ. Πατούλης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δημιουργήσει μία προοπτική για τον τουρισμό Υγείας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:41 Δημιουργία 14/05/21, 20:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη δυνατότητα της Ελλάδας να αναδειχθεί σε απολύτως ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό και να καταστεί πόλος έλξης για τον διεθνή επισκέπτη υγείας, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργος Πατούλης στην ενότητα "Θεματικός τουρισμός και αναπτυξιακές προοπτικές», του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να συνεχιστεί ο ανοδικός κύκλος των αφίξεων που σημειώθηκε το 2019 παρατήρησε, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα ο τουρισμός υγείας καθώς "η χώρα μας αναδεικνύεται ως ιδανικός ασφαλής προορισμός". Τόνισε ότι το ζητούμενο για το διεθνή τουρίστα υγείας είναι "ένα πακέτο ασφαλείας για το σύνολο των υπηρεσιών υγείας που λαμβάνει" το οποίο διαθέτει πλήρως στη χώρα μας.

"Το συγκριτικά χαμηλό κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας και διαμονής - χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα - σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα, τον μεσογειακό ήλιο και την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, καθιστά τη χώρα ως ιδανικό προορισμό για τον διεθνή τουρίστα υγείας", επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι από πλευράς πολιτείας λαμβάνονται ολοένα και περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού υγείας. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι έχει αρχίσει διάλογος με το ΥΠΕΞ για την καθιέρωση μιας βίζας υγείας, που θα διευκολύνει την είσοδο του διεθνούς τουρίστα στη χώρα, την παραμονή και την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Υπογράμμισε ότι ο τουρισμός Υγείας αποτελεί ισχυρό χαρτί για την οικονομία αφού μπορεί συνολικά να προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 13,6 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει 173.000 νέες θέσεις εργασίας σε διάστημα πέντε ετών».

Μιλώντας ως πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας - Elitour, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα είναι έτοιμη να δημιουργήσει μία προοπτική για τον τουρισμό Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε