Τέλη Μαϊου η πλατφόρμα για την κάλυψη πάγιων δαπανών

Τέλη Μαϊου η πλατφόρμα για την κάλυψη πάγιων δαπανών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:56 Δημιουργία 08/05/21, 10:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια τον Ιούνιο - Παράταση έως το τέλος του μήνα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» - Στις 17 Μαϊου οι αιτήσεις για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

«Προβλέπεται να υπάρχει μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος πριν το τέλος Μαΐου με το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας, να μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα περίπου ως τις 10 Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια να γίνει η κατανομή των ποσών ανάμεσα στον ΕΦΚΑ και την ΑΑΔΕ».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάλυψη μέρους των πάγιων αναγκών για τις επιχειρήσεις, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και στο που θα διατεθούν αυτά τα χρήματα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «γενικώς ένα μεγάλο κομμάτι των χρημάτων που έχουμε σηκώσει από τις αγορές πηγαίνει στην πραγματική οικονομία. Έχουμε να πληρώσουμε τα υπόλοιπα της Επιστρεπτέας 7. Το ποσό των 167 εκατ. ευρώ έπεσε στην εστίαση την Μεγάλη Εβδομάδα, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις στην επανεκκίνηση. Υπάρχουν τα μηδενικά ενοίκια για το μήνα Μάιο. Υπάρχει το πρόγραμμα Γέφυρα που βοηθάει επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια τον Ιούνιο

«Για τον Ιούνιο θα πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσει η οικονομία για τα ενοίκια. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ αναφορικά με το Γέφυρα 2 σημείωσε ότι «μέχρι τώρα 22.921 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση. Θα δοθεί παράταση μέχρι τέλος του μήνα για να δηλώσουν και άλλες επιχειρήσεις».

Στις 17 Μαΐου το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

Αναφορικά με την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή το επίδομα έως 4.000 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι «ο σκοπός είναι να ανοίξει η πλατφόρμα μέχρι 17 Μαΐου και να γίνει η πληρωμή μέχρι το τέλος του μήνα».

Αν σου άρεσε κάνε