Κίνδυνος να χαθεί το 2021 σε περίπτωση καθυστερήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης

Κίνδυνος να χαθεί το 2021 σε περίπτωση καθυστερήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:03 Δημιουργία 09/04/21, 15:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberhg, ο διοικητής της ΤτΕ προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη δεν θα έρθει φέτος, αν υπάρξουν καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Καμπανάκι» για τις συνέπειες σε περίπτωση καθυστερήσεων ως προς την εκταμίευση των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης χτύπησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι αν υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκταμίευση των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, μπορεί να μην υπάρξει ανάκαμψη φέτος.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, ειδικά ο ευρωπαϊκός Νότος χρειάζεται επειγόντως αυτά τα κεφάλαια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ανάκαμψη δεν θα έρθει φέτος, αν υπάρξουν καθυστερήσεις. Αν δεν υπάρξει πρόσβαση της Ελλάδας στα κονδύλια, το πρόβλημα θα είναι πολύ σοβαρό, καθώς θα προσφέρουν 1,2% στο ΑΕΠ κάθε χρόνο.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η Ευρώπη είναι πίσω σε σχέση με τις ΗΠΑ. Οι προβλέψεις είναι κάπως καλύτερες σε σχέση με πριν, καθώς τώρα έχουμε εμβόλια, ωστόσο καθυστερήσεις στα logistics θα επιτείνουν τα καθοδικά ρίσκα για την οικονομία.

Παράλληλα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στον περιορισμό του ύψους του έκτακτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων για την πανδημία του κορονοϊού (PEPP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το γ’ τρίμηνο.

Αν σου άρεσε κάνε