Σταϊκούρας για νέο 30ετές: Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Σταϊκούρας για νέο 30ετές: Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:54 Δημιουργία 17/03/21, 15:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την πλήρη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές σηματοδοτεί η σημερινή έκδοση του 30ετούς ομολόγου, από την οποία αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ με χαμηλό κόστος δανεισμού, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη συγκεκριμένη έκδοση:

-Εξομαλύνεται η καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και προστίθεται βάθος, παρέχοντας ασφάλεια στους επενδυτές, αφού χρονικά ξεπερνά κατά πολύ την περίοδο που εκπνέουν τα συμφωνημένα με τους θεσμούς μέτρα διευθέτησης για το χρέος.

-Βελτιώνεται περαιτέρω η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

-Καταδεικνύεται και επιβεβαιώνεται, ακόμη πιο εμφατικά σε σύγκριση με προηγούμενες εξόδους στις αγορές, η εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

-Γίνεται ένα επιπλέον θετικό βήμα, το οποίο αναμένεται να συνδράμει καταλυτικά στις μελλοντικές αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας.

Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει, παράλληλα, σε σχετική δήλωσή του, ότι η μεγάλη πρόκληση που υπάρχει μπροστά είναι ο περιορισμός, όσο γίνεται περισσότερο, των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της οικονομίας, και η οικοδόμηση στέρεων βάσεων για την επίτευξη ισχυρής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε