Θετικός ο απολογισμός για τα μεγάλα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Θετικός ο απολογισμός για τα μεγάλα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:58 Δημιουργία 24/02/21, 19:28

Έξι μεγάλες επενδύσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει να επιδείξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη απο την ανάληψη της εξουσίας μέχρι τον Φεβρουάριο.

Στην αποτίμηση αποτίμηση που πραγματοποιήθηκε κατά το υπουργικό συμβούλιο ειδική αναφορά έγινε στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ειδικότες τα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ που έφερε σε πέρας η κυβέρνηση είναι:

- Η υπογραφή νέας 25ετούς σύμβασης για την εκμετάλλευση των μεταλλείων Κασσάνδρας στη Χαλκιδική

- Η ολοκλήρωση των έργων στα αεροδρόμια της FRAPORT. Όπως τονίζεται, τα έργα αναβάθμισης στα 14 αεροδρόμια, ολοκληρώθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα και κόστισαν 440 εκατ. ευρώ.

- Η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο «Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4 MW των ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-0,86% ΑΕ και EDP Renewables SA.

- Η έγκριση της χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας» στο νησί Σκορπιός.

- Η υπογραφή του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου».

- Η οριστικοποίηση της «πράσινης» συμμαχίας Δ.Ε.Η.-RWE. Με την υπογραφή της συμφωνίας δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη σύσταση ενός κοινού εταιρικού σχήματος, για ανάπτυξη έργων ισχύος συνολικά έως 2 GW.

Παράλληλα προχώρησαν και οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις

Ειδικότερα:

- Επένδυση του Ελληνικού: Ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Παιγνίων ο έλεγχος των δικαιολογητικών για το καζίνο.

- Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των φακέλων εκδήλωσης για τον υπόγειο σταθμό αποθήκευσης φυσικού αερίου Καβάλας έως τέλος Φεβρουαρίου 2021.

- Το Enterprise Greece εξετάζει επενδυτικά σχέδια ύψους 7,7 δισ. ευρώ, ενώ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Elitour και το Invest North Macedonia.

- Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση των γραμμών σε όλο το μήκος της επέκτασης και στις δύο σήραγγες, στην επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

- Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για τις πρόδρομες εργασίες της νέας γραμμής 4 του μετρό.

- Υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στους νέους μετόχους.

- Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον εντός και εκτός Ελλάδας για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αθήνα.

- Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο» για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αν σου άρεσε κάνε