Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Οδεύουμε προς παράταση των εκπτώσεων

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Οδεύουμε προς παράταση των εκπτώσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:55 Δημιουργία 22/02/21, 20:31

Προς παράταση της περιόδου των εκπτώσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει αποφασίσει την παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών», αναφέρει ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ε.E.A, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

«Από την στιγμή που η προθεσμία που υπάρχει μέχρι τώρα, βρίσκει το λιανεμπόριο κλειστό εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού, κρίνεται από το υπουργείο ότι εφόσον δοθεί επιπλέον χρόνος για τις εκπτώσεις, θα κινηθεί καλύτερα η αγορά όταν αρθεί το lockdown» σημειώνεται.

Ακόμη σύμφωνα με το επιμελητήριο, επαγγελματίες και φορείς ζητούν από την κυβέρνηση την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου, με αυστηρά μέτρα προστασίας, και προκρίνουν την εφαρμογή του click in shop.

Τέλος το επιμελητήριο αναφέρει, ότι «σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται η δημιουργία ενός πενταψήφιου αριθμού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο για ψώνια».

Αν σου άρεσε κάνε