Εκπνέει ο χρόνος για τις φορολογικές υποχρεώσεις Δεκεμβρίου

Εκπνέει ο χρόνος για τις φορολογικές υποχρεώσεις Δεκεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:08 Δημιουργία 29/12/20, 08:05

Τέλος χρόνου -ακόμα και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ή υπάγονται στους πληττόμενους ΚΑΔ- για να εκπληρώσουν πάνω από μισή ντουζίνα υποχρεώσεις τους προς την Εφορία.

Χωρίς να υπολογίζονται και τυχόν άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς Ταμεία ή δήμους κ.λπ., φορολογούμενοι από όλους τους κλάδους της αγοράς καλούνται να πληρώσουν άμεσα έως την Πέμπτη:

  • την 6η δόση του φόρου εισοδήματος
  • την 4η δόση του ΕΝΦΙΑ
  • ΦΠΑ Νοεμβρίου για επιχειρήσεις με διπλογραφικά
  • 2η δόση από ΦΠΑ Οκτωβρίου για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Επιπλέον καλούνται έως 31 Δεκεμβρίου, το αργότερο:

  • να υποβάλουν αίτηση επανένταξης και να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου όσοι είχαν τις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων αλλά τις έχασαν από Μάρτιο έως Νοέμβριο, εφόσον πλήττονται από την πανδημία.
  • οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις COVID για τα οποία έλαβαν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, αλλιώς χάνουν την αποζημίωση 60% για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν εισπράξει στο διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου
  • να συμπληρωθούν και οι δηλώσεις COVID από τους ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» ενοίκια Νοεμβρίου
  • οι κληρονόμοι να υποβάλουν χειρόγραφα φορολογικές δηλώσεις για όσους απεβίωσαν το 2019
  • μισθωτοί και συνταξιούχοι να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων ή και ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το 2017
  • να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις όσοι έλαβαν ειδοποίηση και πράξη επιβολής εκτιμώμενου φόρου ότι εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από το 2014.

Έως τις 26 Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Η πανδημία άλλαξε τον αρχικό προγραμματισμό για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, με την προθεσμία για την καταβολή τους να λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για όσους θέλουν να θέσουν τα οχήματα τους σε ακινησία, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το φετινό ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας έχει αναρτηθεί εδώ και αρκετό διάστημα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν κάνοντας χρήση του QR Code που υπάρχει να τα πληρώσουν μέσω mobile banking. Αλλά και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, μπορούν να πάνε στο υποκατάστημα κάποιας τράπεζας και κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου κωδικού, να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Αν σου άρεσε κάνε