Κλειστά τουλάχιστον 2.000 ξενοδοχεία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού, τονίζει η ΠΟΞ

Κλειστά τουλάχιστον 2.000 ξενοδοχεία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού, τονίζει η ΠΟΞ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 06/11/20, 15:25

Με μελανά χρώματα για τον κλάδο των ξενοδοχείων στην Ελλάδα μίλησε την Παρασκευή ο Γρηγόρης Τάσιος σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Real στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων ανέφερε πως «δεν πρέπει να βλέπουμε Ταμείο Ανάκαμψης αλλά Ταμείο Επιβίωσης. Και το Ταμείο Επιβίωσης πρέπει να έρθει πολύ γρήγορα, στις αρχές του 2021».

Όπως εξήγησε ο κ. Τάσιος «αν δεν χρηματοδοτηθούν οι νυν επιχειρήσεις ενώ είναι εν ζωή, τότε δεν πρόκειται να έχουμε οικονομικό ιστό στο μέλλον και προφανώς ούτε κοινωνικό ιστό. Αυτό πρέπει να είναι το ζήτημα της επόμενης μέρας. Τα έργα της μεγάλης ανάκαμψης ας περιμένουν». Ζητούμενο, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο είναι να «ζήσουμε».

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες από την κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεις που πλήττονται από το δεύτερο lockdown, ο πρόεδρος της ΠΟΞ επισήμανε πως «είναι σε καλό δρόμο», αλλά «χρειαζόμαστε πάση θυσία ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι τράπεζες».

Ο κ. Τάσιος εκτιμά ότι θα είναι δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ αναφερόμενος στο πλήγμα που έχει ήδη υποστεί ο ξενοδοχειακός κλάδος από την πανδημία υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία πόλης που έχουν να δουν πληρότητες από τον Μάρτιο, ενώ φαίνεται να εξανεμίζονται οι ελπίδες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ορεινούς προορισμούς και ήλπιζαν να δουλέψουν τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ έδωσε ακόμη ένα συγκλονιστικό στοιχείο: Από τα 10.000 ξενοδοχεία της χώρας, δεν είναι ανοιχτά πάνω από 2.000 και η αναγκαστική αναστολή εργασιών συνεχίζεται…, σημειώνεται σε ενημέρωση της ΠΟΞ.

Αν σου άρεσε κάνε