Εύσημα στην Ελλάδα από το Eurogroup

Εύσημα στην Ελλάδα από το Eurogroup

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 05/10/20, 20:06

Επαινέσαμε την Ελλάδα και τον Χρήστο Σταϊκούρα για την πρόοδο που έγινε, τόνισε ο Ιρλανδός επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως είπε ο Ιρλανδός αξιωματούχος, ο κορονοϊός χτύπησε σκληρά την Ελλάδα αλλά χάρις στη σκληρή και δύσκολη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μπορεί να στηριχθεί στα καλά διαχειριζόμενα οικονομικά και την εμπιστοσύνη που δημιούργησε το επιτυχημένο σερί υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι σημείωσε ότι δεδομένων των συνθηκών η Ελλάδα πήγε καλά στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Υπήρξε αναπόφευκτη καθυστέρηση σε κάποιες δράσεις αλλά η χώρα έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις: το πτωχευτικό δίκαιο, το πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης, τα μέτρα στις επενδύσεις, τις αδειοδοτήσεις, την ενέργεια και τη δημόσια διοίκηση. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Αθήνα ώστε να γίνει πρόοδος εκεί που χρειάζεται στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης το Νοέμβριο, συνέχισε θυμίζοντας ότι αυτή συνδέεται με την εκταμίευση κονδυλίων.

Αν σου άρεσε κάνε