Οι προθεσμίες επιχειρήσεων και εργαζομένων για την οικονομική ενίσχυση λόγω κοροναϊού

Οι προθεσμίες επιχειρήσεων και εργαζομένων για την οικονομική ενίσχυση λόγω κοροναϊού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:37 Δημιουργία 24/03/20, 09:33

Στις προθεσμίες που θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι για να λάβουν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον κοροναϊό αναφέρθηκε την Τρίτη ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως μόλις ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο. «Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να το συμπληρώσουν, μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιπες που είναι εν λειτουργία, αλλά έχουν πληγεί και έχουν συμπεριληφθεί στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, μπορούν έως τις 20 Απριλίου» επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουν το έντυπο από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ το δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εντάσσονται στην κατηγορία των επιχειρήσεων ως εξαρτώμενοι με μισθωτή εργασία που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, η δεύτερη κατηγορία είναι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί, λόγω του κοροναϊού, σύμφωνα με συγκεκριμένους ΚΑΔ και οι επιχειρηματίες ανέστειλαν τη σύμβαση της εργασίας τους.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου, απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Αν σου άρεσε κάνε