ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να επιβάλλει την αναστολή των πλειστηριασμών

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να επιβάλλει την αναστολή των πλειστηριασμών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 20/03/20, 14:52

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει την παρέμβαση της κυβέρνησης στις Τράπεζες για να διευκολύνουν τους δανειολήπτες, είτε είναι επιχειρήσεις είτε φυσικά πρόσωπα.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος αναφέρεται: «Όπως επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα οικονομικά μέτρα περιλαμβάνουν αρκετές από τις προτάσεις μας.

Εκείνο που προέχει είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υλοποίηση τους και αυτό θα παρακολουθήσουμε.

Επισημαίνουμε όμως ότι:

* Σε σχέση με τους εργαζομένους στο ΕΣΥ το βήμα με το επίδομα είναι μισό.

Επιμένουμε στην πρότασή μας για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως ήδη ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

* Η κυβερνητική απόφαση για το δικαίωμα του εργοδότη να θέτει εργαζομένους σε αναστολή (ως τώρα δεν υπάρχει στο εργατικό δίκαιο) σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με μείωση τζίρου, δημιουργεί μια γκρίζα ζώνη που ενέχει κινδύνους για τα εργασιακά δικαιώματα. Χρειάζονται πολύ σοβαροί έλεγχοι για να μην οδηγήσει το μέτρο σε παράνομη εργασία ή να αποτελέσει προθάλαμο απολύσεων. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μόνιμου χαρακτήρα μέτρο. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε αφού δούμε τη σχετική ΠΝΠ.

* Η κυβέρνηση δεν αναστέλλει ούτε για τους ασθενέστερους δανειολήπτες την δυνατότητα πλειστηριασμών Α΄κατοικίας που απελευθερώνονται από 30/4/2020. Είναι ώρα να επιβάλλει λύσεις στις τράπεζες.

* Τα μέτρα παγώματος των δανείων πρέπει να ισχύσουν και για τους δανειολήπτες που είναι άνεργοι. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν καν να αναζητήσουν εργασία.

* Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς ουσιαστική μείωση τζίρου να δώσουν το επίδομα Πάσχα στις προβλεπόμενες προθεσμίες».

Αν σου άρεσε κάνε