Μήνυμα Σταϊκούρα για ψυχραιμία στο ΧΑ - Στήριξη στην ελληνική κεφαλαιαγορά

Μήνυμα Σταϊκούρα για ψυχραιμία στο ΧΑ - Στήριξη στην ελληνική κεφαλαιαγορά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 03/03/20, 18:02

Μήνυμα για επικράτηση ψυχραιμίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τις μεγάλες απώλειες που έχει δεχτεί το ΧΑ το τελευταίο 10ήμερο, έστειλε την Τρίτη ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση του υπουργείου, στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της υπευθυνότητας και της νηφαλιότητας κατά την αντιμετώπιση μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών της κεφαλαιαγοράς ως αντίδραση στην επικαιρότητα, την ώρα που το οικονομικό κλίμα παραμένει θετικό.

Οι διακυμάνσεις αυτές όχι μόνο βρίσκονται σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά αντίστοιχων αγορών, αλλά και δικαιολογούνται πλήρως από το μέγεθος και το βάθος του ελληνικού χρηματιστηρίου σε σχέση με τις μεγάλες κεφαλαιαγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε, από όλους, η ανάγκη σχεδιασμού μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της.

Η λήψη πρωτοβουλιών, μετά από γόνιμη διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, με σκοπό τον καθορισμό, την ιεράρχηση και εν τέλει την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τη λειτουργία της, ούτως ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία τον αναπτυξιακό της ρόλο.

Στη συνάντηση, πέραν του κ. Σταϊκούρα, μετείχαν ο ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κ. Γ. Ζαββός, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Β. Λαζαράκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Χαντζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών Π. Δράκος, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Σ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Θ. Μυλωνάς και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ Ι. Πολυχρονίου.

Αν σου άρεσε κάνε