Κοινωνικό μέρισμα: Από 17 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις, τέλη του μήνα τα λεφτά

Κοινωνικό μέρισμα: Από 17 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις, τέλη του μήνα τα λεφτά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:45 Δημιουργία 06/12/19, 10:41

Στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τα κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 ευρώ, το οποίο θα λάβουν 250.000 νοικοκυριά.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως ετοιμάζεται παρόμοια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Δεκεμβρίου και τα χρήματα θα καταβληθούν έως τις 31 του μήνα.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος χθες το απόγευμα από τη Βουλ΄γ, οι δικαιούχοι θα είναι οικογένειες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, οικογένειες με τουλάχιστον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο, γονείς παιδιών ΑΜΕΑ, αλλά και οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά έστω και για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία, κάθε νοικοκυριό θα εισπράξει από 700 ευρώ ενώ το συνολικό κονδύλι θα ανέλθει στα 175 εκατ. ευρώ. Με το συγκεκριμένο κονδύλι που θα μοιραστεί τελικώς σε τέσσερις κοινωνικές ομάδες, το ποσό του υπερπλεονάσματος που έχει παραχθεί -και διανεμήθηκε ή θα διανεμηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες- ανέρχεται στα 850 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 150 εκατ. ευρώ από τον πρόσθετο «κουμπαρά» θα παραμείνουν ως «μαξιλάρι ασφαλείας» για να διασφαλιστεί ότι και φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα θα ανέλθει στο 3,5% του ΑΕΠ.

Αν σου άρεσε κάνε