«Παράθυρο» σε νέες φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση

«Παράθυρο» σε νέες φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:25 Δημιουργία 05/12/19, 14:08

«Παράθυρο» σε νέες φοροελαφρύνσεις άνοιξε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται την Παρασκευή στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο έχουν πει πως θα καταψηφίσουν επί της αρχής το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Ο υφυπουργός μίλησε για ένα φορολογικό νομοσχέδιο που «δεν αυξάνει αλλά μειώνει τους φόρους. Στηρίζει τους πολίτες και ενισχύει την επιχειρηματικότητα», εξαπολύοντας πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, η προηγούμενη κυβέρνηση στηρίχθηκε στην υπερφολόγηση, λέγοντας πως επέβαλλε 29 αυξήσεις φόρων και προσέθεσε «εμείς θα ακολουθήσουμε εντελώς αντίθετη πορεία».

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας «η πολιτική μας δεν έχει ταξικό πρόσημο και αφορά όλους. Οι πολίτες θα δουν τα αποτελέσματα στα εκκαθαριστικά τους».

Παρουσίασε ενδεικτικά παραδείγματα σημειώνοντας πως ελεύθερος επαγγελματίας για εισόδημα 15.000 ευρώ πλήρωνε 3.000 ευρώ φόρο και τώρα θα πάει στα 2.200. Σε άλλη περίπτωση ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 24.000 πλήρωνε φόρο 5.896 και τώρα θα πάει στα 4.596.

Παράλληλα ο υφυπουργός εστίασε σε μία σειρά διατάξεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κ.α. Κλείνοντας κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που δίνει «ανάσα σε πολίτες και επιχειρήσεις».

Νωρίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στα όσα αναφέρονται από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το ότι δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φορολόγησης η μη διενέργεια δαπάνης. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση πως δεν έδωσε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, ενώ εστίασε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο φορολογικό “μέτωπο”

Αν σου άρεσε κάνε