HSBC: «Φως στο τούνελ» βλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

HSBC: «Φως στο τούνελ» βλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:25 Δημιουργία 05/11/19, 10:21

Αισιόδοξα μηνύματα για τις προοπτικές ανάπτυξης εκπέμπει η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ύστερα από δέκα χρόνια σοβαρών δυσκολιών, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της HSBC με τίτλο “Navigator: Now, next and how”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένουν ότι θα αναπτυχθούν κατά το επόμενο έτος, ποσοστό μεγαλύτερο τόσο από τον παγκόσμιο όσο και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (79%).

Μάλιστα, σήμερα το 65% των εταιρειών στην Ελλάδα δηλώνουν πιο αισιόδοξες σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Ωστόσο, μόνο το 19% των εταιρειών στην Ελλάδα ανήκουν στην κατηγορία «επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης», δηλαδή αναμένουν ανάπτυξη που υπερβαίνει το 15%. Το αντίστοιχο ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι υψηλότερο και αγγίζει το 21%.

Όσον αφορά στην επόμενη πενταετία, το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αναμένουν ανάπτυξη, ποσοστό μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο και τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (82% και 80% αντίστοιχα).

Μόνο, όμως, το 35% των συμμετεχόντων στην έρευνα από την Ελλάδα αναμένουν ότι η επιχείρησή τους θα αλλάξει ριζικά ή σημαντικά τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος παγκοσμίως φτάνει στο 50% και στην Ευρώπη το 41%.

Αν σου άρεσε κάνε