Τράπεζες: Οι τιμές-στόχοι της Morgan Stanley με «φόντο» τον Ηρακλή

Τράπεζες: Οι τιμές-στόχοι της Morgan Stanley με «φόντο» τον Ηρακλή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:41 Δημιουργία 04/11/19, 11:39

Σε αναβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank και σε υποβάθμιση της σύστασης για Eurobank προχωρά η Morgan Stanley σε έκθεσή της για τον τραπεζικό κλάδο με «φόντο» τις εξελίξεις με το σχέδιο «Ηρακλής».

Ο επενδυτικός οίκος υπογραμμίζει ότι το σχέδιο κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» αναμένεται να απορροφήσει 22 δισ. ευρώ από τον τραπεζικό κλάδο το 2020, μειώνοντας το δείκτη NPE στο 23% από 36% το 2019.

Στήριξη στις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια αναμένεται να παράσχει τόσο η ανάκαμψη τόσο του ΑΕΠ όσο και των τιμών των ακινήτων κατά 7-8% ετησίως την επόμενη τριετία. Η Morgan Stanley εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η μείωση των επισφαλειών και από τις τέσσερις τράπεζες τα επόμενα τρίμηνα.

Ο οίκος δίνει τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,7 από 1,2 ευρώ, ανεβάζοντας και τη σύσταση σε equalweight από underweight. Οπως αναφέρει, η τράπεζα αναμένεται να επωφεληθεί περισσότερο από τον «Ηρακλή», εκτιμώντας ότι ο βασικός κεφαλαιακός δείκτης CET1 θα ενισχυθεί περί τις 70 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, υποβαθμίζει τη σύσταση για τη Eurobank σε equalweight από overweight, μειώνοντας και το στόχο στα 0,9 ευρώ από 1 ευρώ, σημειώνοντας ότι τα καλά νέα είναι ήδη αποτιμημένα στο ταμπλό.

Η Morgan Stanley δίνει νέα τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2 ευρώ από 1,3 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση underweight.

Όσον αφορά στην Εθνική, ο οίκος διατηρεί τη σύσταση "overweight" και την τιμή-στόχο των 3,1 ευρώ, σημειώνοντας ότι πλέον η τράπεζα είναι η κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε