Νόμος Κατσέλη: Αρχίζει το «τσεκάρισμα» για τις εκκρεμείς υποθέσεις

Νόμος Κατσέλη: Αρχίζει το «τσεκάρισμα» για τις εκκρεμείς υποθέσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:41 Δημιουργία 01/11/19, 10:38

Ενεργοποιείται η πλατφόρμα που θα ελέγξει τις αιτήσεις, που εκκρεμούν προς εκδίκαση για ένταξη στον νόμο Κατσέλη), για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως θυμίζει το ΥΠΟΙΚ, μέσω της πλατφόρμας αυτής οι τράπεζες μπορούν να λαμβάνουν τα φορολογικά στοιχεία εισοδήματος και περιουσίας των οφειλετών τους και έτσι να διαμορφώνουν άποψη για το αν κάποιος είναι επιλέξιμος για τη διατήρηση της προστασίας που παρέχει ο Ν. 3869/2010.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου ξεκαθαρίζεται ότι εφόσον διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης αποτελεί στρατηγικό κακοπληρωτή, δηλαδή ότι διαθέτει επαρκή εισοδήματα και περιουσία αλλά δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, τότε ο πιστωτής θα προβαίνει σε νομικές ενέργειες για τη διακοπή της προστασίας. Με τον τρόπο αυτό οι οφειλέτες με υψηλή ικανότητα αποπληρωμής θα κληθούν να πληρώσουν.

«Αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση για την καταπολέμηση των στρατηγικών κακοπληρωτών», υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά που επλήγησαν από την οικονομική κρίση».

Αν σου άρεσε κάνε