Στο «τραπέζι» του Μαξίμου οι χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές

Στο «τραπέζι» του Μαξίμου οι χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:04 Δημιουργία 24/10/19, 08:01

Η «αιχμή» του Άδωνι Γεωργιάδη για τις χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές – ηλεκτρονικές και μη – είναι ενδεικτική της κυβερνητικής στάσης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το θέμα, μάλιστα, θα πέσει στο «τραπέζι» της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τις διοικήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί σαφώς το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο έχει πάρει την έγκριση της ΕΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους τραπεζίτες να κατεβάσουν τον… «πήχη» της επιθετικής πολιτικής τους όσον αφορά τις χρεώσεις στις συναλλαγές.

Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, κάλεσε τις τράπεζες να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι υπάρχει θετική κυβερνητική διάθεση για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του κλάδου, συστήνοντας παράλληλα κι οι ηγεσίες με τη σειρά τους να «αφουγκράζονται» τον σφυγμό της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ανέφερε ότι, για παράδειγμα, στις χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών, «υπάρχει η αίσθηση ότι έχετε συνεννοηθεί μεταξύ σας».

Τονίζεται εδώ ότι ο κ. Γεωργιάδης θα συμμετάσχει στην αυριανή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις των τραπεζών υποστηρίζουν ότι οι χρεώσεις δεν απέχουν ιδιαίτερα από τις αντίστοιχες που εφαρμόζουν οι τράπεζες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε