Έρχεται μόνιμος μηχανισμός στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Έρχεται μόνιμος μηχανισμός στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:39 Δημιουργία 05/09/19, 10:35

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ είναι στραμμένοι οι προβολείς, με το μήνυμα «ανάπτυξη για όλους» να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει την «αφετηρία» για το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με την ανακοίνωση μίας σειράς μέτρων, που θα αφορούν τη μεσαία τάξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τη μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, τη μείωση του βασικού φορολογικού συντελεστή, καθώς και τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των χαμηλό-συνταξιούχων.

Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις για την εξίσωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά και για μειώσεις φόρων που επιβαρύνουν σήμερα την τουριστική βιομηχανία.

Επίσης, θα παρουσιάσει ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και την έναρξη μεγάλων έργων υποδομής, που θα τονώσουν την απασχόληση στην περιφέρεια.

Τέλος, θα καταστήσει σαφές ότι για τον ίδιο και την κυβέρνηση, οι υψηλοί φόροι δεν αποτελούν επιλογή ανάπτυξης, θέτοντας ως άμεση προτεραιότητά του την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τον περιορισμό των γραφειοκρατιών εμποδίων για την άμεση έναρξη λειτουργίας νέων επιχειρήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε