Πέτσας: Στόχος πλεόνασμα 2% έως το 2022

Πέτσας: Στόχος πλεόνασμα 2% έως το 2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 09:58 Δημιουργία 05/09/19, 09:56

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος το πολύ στο 2% έως το 2022 δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει το παραπάνω στοίχημα, αφότου όμως πρώτα κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μέσω τήρησης των συμφωνηθέντων και υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω επιστολής που έστειλε προ εβδομάδων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα στις επαφές του με ξένους ηγέτες.

Επίσης, με την επισήμανση ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας στην αγορά βρίσκονται ψηλά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στις πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης.

Άφησε, τέλος, αιχμές για τους οικονομικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν πως ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο ήταν χαμηλότερος από την αντίστοιχη περίοδο του περσινού έτους και κάτω από τους στόχους που είχε θέσει η Κουμουνδούρου.

Αν σου άρεσε κάνε