Έχει καταστραφεί η ΔΕΗ, τόνισε ο Γεραπετρίτης

Έχει καταστραφεί η ΔΕΗ, τόνισε ο Γεραπετρίτης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:21 Δημιουργία 30/08/19, 10:46

Με τα μελανότερα των χρωμάτων για την πορεία της ΔΕΗ επέλεξε να τοποθετηθεί την Παρασκευή ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης της ΝΔ για την Επιχείρηση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα που είναι ζωτικής σημασίας. Ο λαός δεν θα πληρώσει τη ζημία που έχει επέλθει, θα υπάρξει ισοζύγιο βαρών, έχει επέλθει καταστροφή, μιλώ για τα οικονομικά δεδομένα»

«Η ΔΕΗ θα σωθεί με το σχέδιο που εκπονεί η ηγεσία του ΥΠΕΝ… Θα υπάρξει μια ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών, δεν θα ξεπέρνα τα 2,2 ευρώ το μήνα από τη μείωση έκπτωσης για συνεπή καταναλωτή» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ασύμμετρη επιβάρυνση όλων των κοινωνικών εταίρων, και του ιδίου του κράτους, με μείωση του ΦΠΑ και του τέλους ΕΤΜΕΑΡ που εισέπραττε, αλλά και με τη μείωση του προνομιακού τιμολογίου των εργαζομένων από 75% μεσοσταθμικα στο 25 με 30%. «Πώληση μονάδων θα γίνει, όχι άμεσα, μετά την καταγραφή όλων των δεδομένων» εξήγησε, αλλά έκανε λόγο για δημόσια διαχείριση της επιχείρησης.

«Το 2014 η ΔΕΗ έχει κέρδη 90 εκατ. και το 2018 ζημιές 900 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η πραγματική άξια της ΔΕΗ είναι σήμερα 0,3 δισεκ. ενώ το 2014 1,9 δισεκ... Πρόκειται για απίστευτη υποβάθμιση» υπογράμμισε.

«Θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν είτε μέσω της πολιτικής διαδικασίας του Κοινοβουλίου, των Εξεταστικών, είτε μέσω της δικαιοσύνης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Εξάλλου, ο υπουργός μίλησε για αναζήτηση ευθυνών από την προηγούμενη κυβέρνηση και για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει βιομηχανία Εξεταστικών Επιτροπών όπως στην προηγούμενη διακυβέρνηση, «οπού μετασχηματίστηκε ένα κοινοβουλευτικό όχημα, η Εξεταστική, σε πολιτική διελκυστίνδα».

Αν σου άρεσε κάνε