Ο  Κωνσταντίνος Μενουδάκος νέος πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ

Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος νέος πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:19 Δημιουργία 12/08/19, 13:18

Καθήκοντα προέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) αναλαμβάνει ο νομικός και Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, κατόπιν της παραίτησης του Παναγιώτη Πικραμμένου ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο κ. Μενουδάκος, είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής και του Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο ParisΙI. Υπηρέτησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον διορισμό του κατόπιν εισαγωγικού διαγωνισμού το 1972 μέχρι την αφυπηρέτησή του (2013) από τη θέση του Προέδρου ΣτΕ.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ υπήρξε προϊστάμενος του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης κατά τα έτη 1998-2001, μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης κατά τα έτη 1985-1989 και 1995-2001 και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης.

Δίδαξε επί πενταετία στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Διευθυντής Σπουδών 1994-1996, Γενικός Διευθυντής 1996-1999). Ακόμη, ο κ. Μενουδάκος είναι διαμεσολαβητής διαπιστευμένος από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.

Τέλος από τον Σεπτέμβριο του 2016 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Άρθρα και μελέτες του κ. Μενουδάκου έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα νομικά περιοδικά σχετικά με θέματα συνταγματικού δικαίου και δικαίου περιβάλλοντος, χωροταξίας και πολεοδομίας.

Αν σου άρεσε κάνε