Μεγάλη μείωση στο ΦΠΑ για τα κράνη δικυκλιστών φέρνει η κυβέρνηση

Μεγάλη μείωση στο ΦΠΑ για τα κράνη δικυκλιστών φέρνει η κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:57 Δημιουργία 01/08/19, 16:25

TAGS

Στο 13% από το 24%, που είναι σήμερα, θα μειωθεί ο ΦΠΑ για τα κράνη των δικυκλιστών, σύμφωνα με απόφαση που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών υπό την αρχηγία του και με τη συμμετοχή των κκ. Καραμανλή-Κεφαλογιάννη και των γενικών γραμματέων.

Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή προς ψήφιση.

Σχετικά με τα κράνη, στην ίδια σύσκεψη συμφωνήθηκε ταυτόχρονα και η πολύ αυστηρή εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας. Είναι αδιανόητο, όπως ειπώθηκε, να θρηνούμε κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές, άδικα, επειδή οι οδηγοί δεν φορούν κράνη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μπει τάξη στο χάος με τις αστικές συγκοινωνίες και κατ΄επέκταση τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών με τις απίστευτες καθυστερήσεις, που σημειώνονται στα δρομολόγια.

Στο «τραπέζι» έπεσαν οι προτεραιότητες του υπουργείου, μεταξύ άλλων να πυκνώσουν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, Τραμ).

Αν σου άρεσε κάνε