Handelsblatt: Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη

Handelsblatt: Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:50 Δημιουργία 16/07/19, 08:30

Τις βασικές προτεραιότητες της νέα κυβέρνησης απαριθμεί σε άρθροπου μεταδίδει η Deutsche Welle η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο «Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη», αναφέροντας μεταξύ άλλων και το Ελληνικό.


«Μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, την οποία τορπίλισε και παρεμπόδισε συστηματικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το κλείσιμο αυτού του σημαντικού επενδυτικού κεφαλαίου είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης. Η δεύτερη είναι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η τρίτη τα κόκκινα δάνεια», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Το δύσκολο έργο του Σταϊκούρα
Σύμφωνα με το άρθρο «ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένα από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Το 45,2% των απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών είτε δεν εξυπηρετούνται, είτε κινδυνεύει η εξυπηρέτησή τους. Ο υπ. Οικονομικών θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων που ανέβαλε συνεχώς ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η εξυγίανση των τραπεζών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη».

Αν σου άρεσε κάνε