Ξεκίνησε η μάχη της τηλεθέασης με νέο «αίμα», αντικαταστάσεις και το MEGA σε... αναμονή

Ξεκίνησε η μάχη της τηλεθέασης με νέο «αίμα», αντικαταστάσεις και το MEGA σε... αναμονή

MEDIA UPD 17:54 Δημιουργία 20/09/18, 08:59

***Προβάδισμα αποκτά, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο ΑΝΤ1 στο πεδίο της ενημέρωσης όσον αφορά τα ποσοστά τηλεθέασης.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κέρδισε την πρωτιά, με μικρή ωστόσο διαφορά από τον ΣΚΑΪ, που ήρθε δεύτερος. Επίσης, στη μάχη της πρωινής ζώνης ο Γιώργος Παπαδάκης «πήρε κεφάλι» με την επιστροφή του την περασμένη Δευτέρα.

Πάντως, ακόμη το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς αναμένονται να μπουν και νέοι παίκτες στον ανταγωνισμό τις επόμενες εβδομάδες…

***Μια και ο λόγος για «νέους παίκτες» στο τηλεοπτικό πεδίο, να σημειωθεί ότι οι προετοιμασίες στον «Έψιλον» ενόψει της καινούριας αρχής του καναλιού στις 15 Οκτωβρίου είναι πυρετώδεις.

Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη σε υλικοτεχνική υποδομή είναι μεγάλη, ενώ σε επίπεδο προσώπων οι περισσότερες θέσεις μπροστά και πίσω από τις κάμερες έχουν ήδη «κλειδώσει». Το κανάλι μετακομίζει εντός των ημερών στην Παιανία και όπως τονίζουν οι επιτελείς του, όλα θα είναι έτοιμα στις 15 του επόμενου μήνα για το νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα του σταθμού.

***Η συνολική τηλεθέαση φέτος θα εξαρτηθεί, πάντως, και από έναν άλλο παράγοντα: το «μαύρο» στο MEGA. Το πάλαι ποτέ ισχυρότερο κανάλι έχει κρατήσει με τις επαναλήψεις των σήριαλ, που έγραψαν ιστορία, σημαντικό μερίδιο από την πίτα, το οποίο λογικά θα διανεμηθεί στους ανταγωνιστές του, όταν σταματήσει η εκπομπή του.

Αυτό θα γίνει, μόλις εκδικαστεί η προσφυγή της «Τηλέτυπος» στο ΣτΕ κατά του νόμου Παππά. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η απόφαση θα έχει ανακοινωθεί. Αν θα είναι απορριπτική, τότε η DIGEA (ο πάροχος τηλεοπτικού σήματος) είναι υποχρεωμένη να διακόψει την δυνατότητα εκπομπής.

***Τέλος στην παντοκρατορία του Βασίλη Παπαδρόσου στον Alpha. Ο δημοσιογράφος που τα είχε όλα πάνω του, αντικαθίσταται από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του καναλιού, καθώς ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει επικεφαλής έναν τεχνοκράτη.

Το πρόσωπο έχει βρεθεί και είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση του ονόματός του. Εάν αυτό σημαίνει ότι ο Παπαδρόσος, ο οποίος το καλοκαίρι είχε κάνει συζητήσεις και με τον ΑΝΤ1, θα φύγει και από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων, τότε μένει να φανεί…

Αν σου άρεσε κάνε