1501796558283_darkness-H793

Η νέα τάση στο εξωτερικό είναι reality show χωρίς χρηματικό έπαθλο!

MEDIA Δημιουργία 04/08/17, 08:06

Φοβάστε το σκοτάδι; Εάν ναι, μην επιχειρήσετε να πάτε στο «Darkness». Επίσης, μην πάτε εάν έχετε άμεση ανάγκη να κερδίσετε χρήματα. Δηλώστε συμμετοχή μόνο εάν θέλετε απλά να αποκτήσετε εμπειρίες, ή θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με τον φόβο σας και να τον νικήσετε!

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτονται οι συμμετέχοντες του νέου extreme reality show με τίτλο «Darkness» οι οποίοι επί 6 ημέρες βρίσκονται μέσα σε σπηλιές χωρίς καθόλου φως, αναζητώντας την έξοδο αλλά και τους συμπαίκτες τους προκειμένου να συνεργαστούν.Each episode follows three strangers, who start at three different locations deep inside the cave and have six days to find each other - and a way out

Το σόου προβάλλεται από το Discovery Channel κι ακολουθεί 3 ανθρώπους επί σχεδόν μία εβδομάδα στην προσπάθειά τους να βγουν από μια επικίνδυνη σπηλιά. Δεν υπάρχει καθόλου φως να τους καθοδηγεί -ούτε φυσικό, ούτε τεχνητό- καθώς περπατούν μέσα σε σήραγγες μήκους 4,62 μιλίων οι οποίες εκτείνονται σε 55 στρέμματα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και κενά έως και 30 μ. ύψος.The show, called Darkness, shows contestants as they crawl through 4.62 miles of tunnels across 55 acres, sprinkled with 90ft drops nicknamed the Chasm of Death


Στη σπηλιά του Κάμερον, γνωστή και ως «το χάσμα του θανάτου», η οποία βρίσκεται στο Μιζούρι δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος της πτώσης ή του τραυματισμού σε κοφτερούς βράχους. Οι συμμετέχοντες κινδυνεύουν επίσης από ψευδαισθήσεις και υποθερμία που προκαλούνται λόγω σκότους.


Σε κάθε επεισόδιο 3 συμμετέχοντες, άγνωστοι μεταξύ τους, ξεκινούν από 3 διαφορετικά σημεία βαθιά μέσα στην σπηλιά κι έχουν στην διάθεσή τους 6 ημέρες προκειμένου να συναντηθούν και όλοι μαζί να κινηθούν προς την έξοδο.Contestants are only allowed a helmet, backpack, and rope, as well as some water and a tiny ration bar. Everything else they eat, they must forage from the earth

Επιτρέπεται να έχουν μόνο κράνος, σακίδιο πλάτης και σχοινί καθώς και λίγο νερό και μια μικρή μπάρα δημητριακών. Οτιδήποτε άλλο φάνε θα είναι ό,τι βρουν μέσα στην σπηλιά (!).


Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει ομάδα παραγωγών και cameramen που τους ακολουθούν συνεχώς, αλλά απαγορεύεται να ανταλλάξουν την παραμικρή κουβέντα μεταξύ τους.


Ωστόσο, αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι όποιος συμμετέχει στο παιχνίδι μπαίνει σε αυτή την διαδικασία χωρίς να διεκδικεί κάποιο δελεαστικό χρηματικό έπαθλο!A new Discovery Channel reality show follows three people over the course of six days as they try to make their way through a dangerous cave in complete darkness


Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν συμμετοχή για να... διατηρήσουν τον τίτλο τους! Όπως Πρασινοσκούφηδες (μέλη των ειδικών δυνάμεων στρατού), πεζοναύτες, πυροσβέστες καθώς και σπηλαιολόγοι ή επιβιώσαντες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία.


Βέβαια, υπάρχει και η 27χρονη φωτογράφος Sarah Williams η οποία φοβόταν το σκοτάδι και κοιμόταν πάντα με φως αναμμένο και ήθελε να φτάσει στα όριά της. «Το είδα σαν το απόλυτο τεστ», δήλωσε στο Esquire. «Μόνο εγώ, όπως είμαι, χωρίς να έχω τίποτα και να προσπαθώ να ανταπεξέλθω σε αυτή την κατάσταση».
There is a crew of producers and camera operators following the contestants' every move and capturing every expression


Στο επεισόδιο που συμμετείχε η Sarah ήταν και ο «σκληροπυρηνικός σπηλαιολόγος» Tray Heinke ο οποίος όποτε έμπαινε σε σπηλιά είχε πάντα μαζί του τρεις διαφορετικές πηγές φωτός και τρία καινούργια σετ μπαταριών. «Αυτό το παιχνίδι πάει κόντρα σε κάθε φόβο ενός σπηλαιολόγου. Τι θα συμβεί όμως αν κάποια φορά σε αληθινές συνθήκες μείνω χωρίς φως ή προκύψει κάτι άλλο;», δήλωσε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον λόγο που συμμετείχε. «Δεν το κάνεις αυτό. Δεν θα έπρεπε να το κάνω αυτό, αλλά ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ», πρόσθεσε.But they are not allowed to say a word to the contestants the entire time

Κάθε παίκτης έχει έναν μικρό πομπό έκτακτης ανάγκης τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε χρειαστεί βοήθεια, ενώ υπάρχει μια ομάδα ειδικών που συνοδεύει τον καθένα τους.


«Είμαστε εκεί, είμαστε παρόντες αλλά δεν επιτρέπεται να παρέμβουμε στην εμπειρία τους. Πρέπει να τους αφήσουμε να βιώσουν τις αληθινές συνθήκες και συνέπειες», ανέφερε ο Phil Gaultier στο περιοδικό.


Πηγή: Daily Mail
Επιμέλεια: Χριστίνα Διαμαντοπούλου
(christina.diamantopoulou@gmail.com)

Αν σου άρεσε κάνε