«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει»: Η μικρή από την Εύβοια που συγκίνησε τη Bild

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει»: Η μικρή από την Εύβοια που συγκίνησε τη Bild

MEDIA UPD 16:29 Δημιουργία 11/08/21, 16:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες, φωτογραφίες από τη «φλεγόμενη» Ελλάδα, με το διεθνή Τύπο να αφιερώνει άρθρα, στην περιβαλλοντική -και όχι μόνο καταστροφή που βιώνει η χώρα μας.

Μετά τη ...viral φωτογραφία της 81χρονης κ. Παναγιώτας Νουμίδη, στην οποία απεικονίζεται να αφήνει πίσω το σπίτι της, την 9η ημέρα των πρωτοφανών πυρκαγιών στην Εύβοια, μια άλλη φωτογραφία, στην οποία πρωταγωνιστεί η μικρή Βαλεντίνα, συγκίνησε τόσο τους χρήστες του Internet, όσο και τη γερμανική Bild, η οποία της αφιέρωσε μια θέση στην ηλεκτρονική κα έντυπη μορφή της εφημερίδας.

Στη φωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη φαίνεται το μικρό κοριτσάκι μέσα σε ένα αυτοκίνητο να κοιτάζει από το παράθυρο τη φωτιά να απειλεί το σπίτι, το χωριό αλλά και τον πατέρα της, ο οποίος είχε μείνει πίσω για να σώσει όσα μπορούσε από την περιουσία τους.

Η ιστορία της μικρής Βαλεντίνας, είχε τελικά αίσιο τέλος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ, αφού όπως ενημερώνει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μικρό κορίτσι είναι καλά, βρέθηκε με τον πατέρα της και το σπίτι τους σώθηκε από τη φωτιά.

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει. H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε απο το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πώς να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!», αναφέρει ο Γ. Μουτάφης.

Το τρομαγμένο βλέμμα της Βαλεντίνας, αλλά και όσα βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες, δεν άφησαν ασυγκίνητους τους Γερμανούς, με τη Bild να συμπεριλαμβάνει στην ηλεκτρονική και έντυπη μορφή της, τη φωτογραφία της μικρής, αναφέροντας πως «η μικρή Βαλεντίνα νόμιζε πως ο μπαμπάς της έχει καεί».

Αν σου άρεσε κάνε