Θ. Λιβάνιος: Συνάντηση με τους πρόεδρους των Ενώσεων περιφερειακού & κλαδικού Τύπου

Θ. Λιβάνιος: Συνάντηση με τους πρόεδρους των Ενώσεων περιφερειακού & κλαδικού Τύπου

MEDIA UPD 15:15 Δημιουργία 29/07/21, 15:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από τον ΕΔΟΕΑΠ προς πολλά μέλη μας την Δευτέρα 19-7-2021, σύμφωνα με το οποίο καλούμαστε να διακανονίσουμε τις οφειλές μας προς τον Οργανισμό μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2021, οι πρόεδροι των Ενώσεων περιφερειακού & κλαδικού Τύπου, συναντήθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή 24 Ιουλίου με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων: Αντώνης Μουντάκης (ΕΙΕΤ), Γιώργος Κατσαΐτης (ΣΗΠΕ) και Μιχάλης Σαββάκης (ΕΔΙΠΤ), ζήτησαν ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα της χρηματοδότησης των οφειλών επιχειρήσεων Τύπου έναντι του ΕΔΟΕΑΠ (2%), μέσω των μέτρων στήριξης.

Ο κ. Λιβάνιος έκανε γνωστό στους προέδρους των τριών Ενώσεων ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η σχετική έγκριση των ευρωπαϊκών Υπηρεσιών, άρα και -στη συνέχεια- η Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χρηματοδότηση των οφειλών επιχειρήσεων Τύπου έναντι του ΕΔΟΕΑΠ (2%), η οποία θα τεθεί εν ισχύει αμέσως μετά.

Ωστόσο, καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες που αφορούν τη σχέση μας με τον ΕΔΟΕΑΠ (ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που έχουν καταβληθεί στον ΕΦΚΑ αντί στον ΕΔΟΕΑΠ την περίοδο Νοέμβριος 2017 – Δεκέμβριος 2020, μη ασφάλιση ιδιοκτήτη στον ΕΔΟΕΑΠ αν η επιχείρηση απασχολεί λιγότερους από πέντε εργαζόμενους κ.α.), ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Μουντάκης πρότεινε στον κ. Λιβάνιο να πραγματοποιηθεί σύντομα μια σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (συνεργάτες υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Υπουργείο Εργασίας, ΕΦΚΑ, ΕΔΟΕΑΠ, Ενώσεις Τύπου), στην οποία θα τεθούν και θα αναζητηθούν λύσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τη σχέση των επιχειρήσεων Τύπου με τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο κ. Λιβάνιος αποδέχθηκε την πρόταση και μάλιστα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Ενώσεων ότι θα γίνουν προσπάθειες ούτως ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΙΕΤ αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στη διανομή των εφημερίδων μέσω των ΕΛΤΑ, προβλήματα που στερούν ένα σημαντικό εισόδημα από τις επιχειρήσεις μας καθώς χάνουν μεγάλο αριθμό συνδρομητών.

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και ότι θα αναζητηθούν τρόποι για να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα της μεταφοράς /διακίνησης του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου.

Αν σου άρεσε κάνε