Στα «χέρια» των πολιτών το Ιnstagram των Χανίων για τη φετινή διαφήμιση της πόλης

Στα «χέρια» των πολιτών το Ιnstagram των Χανίων για τη φετινή διαφήμιση της πόλης

MEDIA UPD 14:37 Δημιουργία 01/06/21, 14:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκεκριμένα του «instagram», για την τουριστική προβολή του Δήμου Χανίων ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική Αρχή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης ανέφερε πως ο δήμος παραδίδει τα «κλειδιά» του instagram σε πολίτες που θα έχουν πλέον την δυνατότητα να αποτυπώνουν εικόνες και να περιγράφουν ιστορίες μέσα από τη δική τους ματιά.

Παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη δράση, ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε ότι «η τεχνολογία έχει δώσει εργαλεία και στην τουριστική προβολή. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον εργαλεία προβολής δράσεων και ενός τόπου. Σαν δήμος, έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε στο ψηφιακό περιβάλλον ενισχύοντας την ψηφιακή μας φαρέτρα».

Μέσα από τη δράση που ανακοινώθηκε, οι πολίτες θα μπορούν μέσω της επίσημης σελίδας του δήμου στο «instagram» να περιγράφουν την πόλη μέσα από τη δική τους σκέψη και ματιά.

Οι δικλίδες ασφαλείας που υπάρχουν διασφαλίζουν ότι θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος στα όσα βγαίνουν στον «αέρα», ενώ παράλληλα γίνεται προσεκτική επιλογή όσων θα έχουν το δικαίωμα πρόσβασης.

Σύμφωνα με τον ειδικό συνεργάτη του δήμου για θέματα Τουρισμού, Νίκο Αλεξάκη, «η αξιοποίηση του ψηφιακού στοιχείου έχει μεγάλη βάση στην προσπάθεια για τουριστική προβολή των Χανίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτήν την προσπάθεια μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και ο άνθρωπος, που αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των δράσεων για την τουριστική προβολή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης μίλησαν και οι πρώτοι πολίτες εθελοντές που θα συμμετάσχουν στη δράση, οι οποίοι έκαναν λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία που δίνει ώθηση στο τουριστικό προϊόν των Χανίων.

Αν σου άρεσε κάνε