Θύμα ...λογοκρισίας του Facebook ο Νετανιάχου

Θύμα ...λογοκρισίας του Facebook ο Νετανιάχου

MEDIA UPD 13:04 Δημιουργία 02/02/21, 12:57

«Μαύρο» σε ανάρτηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου με το επιχείρημα ότι παραβίασε την πολιτική απορρήτου της εταιρείας, έριξε το Facebook, όπως αναφέρει το CNN.

Η εταιρεία προέβη σε αυτή την αδικαιολόγητη κίνηση την ώρα που ο Νετανιάχου επιχειρούσε να πείσει τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν. Οι χρήστες που επισκέπτονταν τον λογαριασμό του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Facebook, κι έκαναν κλικ σε έναν σύνδεσμο για τον κορωνοϊό, λάμβαναν ένα αυτόματο μήνυμα, που υποτίθεται ότι ήταν από τον Νετανιάχου. Το μήνυμα έγραφε: «Εάν έχετε φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας, ηλικίας 60 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, μπορείτε να γράψετε εδώ την απάντησή σας με το όνομα και τον αριθμό του τηλεφώνου τους και ίσως τους καλέσω για να τους πείσω!».

Από την πλευρά του, το Facebook, ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι «σύμφωνα με την πολιτική του απορρήτου της εταιρείας, δεν επιτρέπεται περιεχόμενο να μοιράζεται ή να ζητά ιατρικές πληροφορίες πολιτών». Ο εκπρόσωπος της Facebook αφαίρεσε την «προσβλητική ανάρτηση» και ανέστειλε προσωρινά το chatbot που κοινοποιούσε αυτό το περιεχόμενο, επειδή παραβίασε αυτούς τους κανόνες.

Το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια δηλώνοντας ότι στόχος του πρωθυπουργού ήταν να ενθαρρύνει τους Ισραηλινούς άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν για να προστατευτούν, αφού ο ίδιος κατάφερε να προμηθευτεί εμβόλια για κάθε Ισραηλινό πολίτη.

Επιπλέον, το κόμμα καλεί όλους τους Ισραηλινούς να εμβολιαστούν ώστε να μπορέσει να ανοίξει η οικονομία και να είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα νικήσουν τον κορωνοϊό.

Ο «Μπίμπι», (όπως είναι το ψευδώνυμο του Νετανιάχου), θα βρεθεί αντιμέτωπος τον Μάρτιο με τις τέταρτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Για το λόγο αυτό, έχει επιλέξει να κάνει «σημαία» της προεκλογικής του εκστρατείας το ταχύτατο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε