Σταματά η απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στο ΑΜΠΕ

Σταματά η απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στο ΑΜΠΕ

MEDIA Δημιουργία 10/12/20, 17:53

Ολοκληρώνεται σήμερα η απεργία δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ και έπειτα από δύο ημέρες απουσίας τα δελτία ειδήσεων βγαίνουν ξανά στα κανάλια.

Η απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ -σε κανάλια, ιστοσελίδες τηλεοπτικών σταθμών, ΕΡΤ, Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- λήγει σήμερα στις 6 μ.μ..

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι από τις Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ θα έχουν συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τη Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Τύπο διαμαρτύρονται για την «επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μέσω ενός νεο-εισαγόμενου μοντέλου "ευελιξίας"», που προβλέπει διάταξη του «νομοσχεδίου Πέτσα», κατά τα σωματεία, και «το οποίο «απειλεί:

- «να καταλύσει τον στενό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων επιφέροντας συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις,
- σε ευθέως περαιτέρω συρρίκνωση στον Ασφαλιστικό μας φορέα, με φραγή δικαιώματος ασφάλισης στους "προσμετρούμενους" εργαζομένους και κατά συνέπεια δραματική μείωση εσόδων».

Αν σου άρεσε κάνε