Woody Allen: Θα μπορούσα να είμαι εμπνευστής του #Metoo

Woody Allen: Θα μπορούσα να είμαι εμπνευστής του #Metoo

LIFESTYLE UPD 13:06 Δημιουργία 05/06/18, 12:53

Την υποστήριξή του στο κίνημα #Metoo εξέφρασε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Woody Allen και δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι ο εμπνευστής του, κρίνοντας υποδειγματική τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Νέα Υόρκη στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 13 της Αργεντινής, ο Allen τόνισε ότι είναι «καλό να εκθέτει κανείς» τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων, «ανθρώπους που κατηγορούνται για κακοποίηση από 20, 50 και 100 γυναίκες».

«Εγώ δεν κατηγορήθηκα παρά από μια γυναίκα, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης φύλαξης παιδιών. Η υπόθεση αποτέλεσε το αντικείμενο έρευνας και (η κατηγορία) αποδείχτηκε ψευδής. Σύρθηκα στη λάσπη με αυτούς εκεί τους ανθρώπους. Είμαι θερμός υποστηρικτής του κινήματος #Metoo», δήλωσε ο 82χρονος σκηνοθέτης.

Ο Woody Allen αναφερόταν σε κατηγορίες περί κακοποίησης σε σχέση με τη θετή του κόρη Dylan Farrow, οι οποίες μπήκαν στο αρχείο από τη δικαιοσύνη, μια υπόθεση που επανέφερε στην επιφάνεια η Dylan Farrow επαναλαμβάνοντας την κατηγορία σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο.

Ο Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης δηλώνει εκ νέου ότι κατηγορείται «άδικα». «Νιώθω άσχημα να κατηγορούμαι για ένα φρικτό πράγμα», υποστηρίζει στη συνέντευξη.

«Θα έπρεπε να ήμουν πρωταγωνιστής του κινήματος #Metoo. Δούλεψα στον κινηματογράφο επί 50 χρόνια, δούλεψα με εκατοντάδες ηθοποιούς, ούτε μία δεν υπαινίχθηκε το παραμικρό για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ο Allen τονίζει επίσης -όσον αφορά τα γυρίσματα των ταινιών του- ότι οι γυναίκες που εργάζονται πίσω από τις κάμερες πληρώνονται όσο και οι άνδρες.

Η Dylan Farrow κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τον Αύγουστο του 1992, όταν ήταν 7 ετών. Οι διώξεις σε βάρος του σκηνοθέτη εγκαταλείφθηκαν έπειτα από δύο χωριστές έρευνες που διενεργήθηκαν τότε και διήρκεσαν μήνες.

Αν σου άρεσε κάνε