Ανατροπή στο δυστύχημα των γυρισμάτων του «Rust»: «Ο Μπάλντουιν την πυροβόλησε εσκεμμένα»

Ανατροπή στο δυστύχημα των γυρισμάτων του «Rust»: «Ο Μπάλντουιν την πυροβόλησε εσκεμμένα»

LIFESTYLE UPD 15:43 Δημιουργία 18/11/21, 15:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αντιμέτωπος με το νόμο βρίσκεται για πρώτη φορά, ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust, ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντγουιν.

Παρά το γεγονός πως αρχικά, οι ευθύνες έπεσαν στην υπεύθυνη των όπλων, Χάνα Γκουτιέρες και τον βοηθό σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς, καθώς δεν είχαν ακολουθήσει το «πρωτόκολλο ασφαλείας», τώρα φαίνεται να κατηγορείται και ο 63χρονος ηθοποιός, με την υπεύθυνη σεναρίου της ταινίας, Μέιμι Μίτσελ, να καταθέτει μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον πως πυροβόλησε εσκεμμένα την Χαλίνα Χάτσινς.

Όπως αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου, την οποία οργάνωσε μετά από προτροπή της δικηγόρου της ότι έχει προβεί σε μήνυση κατά του ηθοποιού, αφού ο ίδιος αμέλησε το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε σκηνές, που περιλαμβάνουν όπλα.

«Είδα την κίνηση που έκανε ο Άλεκ με το όπλο προς την κάμερα. Κρατούσα στο αριστερό μου χέρι το σενάριο και έβγαλα το τηλέφωνο από την τσέπη μου για να τσεκάρω το γιλέκο και το πουκάμισό του. Ξαφνικά, άκουσα μια έκρηξη, έναν δυνατό, εκκωφαντικό πυροβολισμό. Έμεινα άναυδη, άκουσα κάποιον να θρηνεί, έστριψα το βλέμμα μου τότε προς τον σκηνοθέτη μου, που έπεσε προς τα πίσω και κρατούσε το στήθος του και μετά έστριψα προς τον Άλεκ και είδα την Χαλίνα να πέφτει στα αριστερά μου», δήλωσε η Μέιμι Μίτσελ.

Στη μήνυση, που κατέθεσε η Υπεύθυνη Σεναρίου, εξηγεί πως ο ηθοποιός πυροβόλησε εσκεμμένα με ένα γεμάτο όπλο χωρίς δικαιολογία, παρόλο που η σκηνή που θα ακολουθούσε δεν περιλάμβανε πυροβολισμούς και άρα δεν χρειαζόταν να οπλίσει. Μάλιστα, τόνισε πως το να σημαδεύεις έναν άνθρωπο κατά μέτωπο είναι παραβίαση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Επιπλέον, κατέθεσε πως εκείνη την ημέρα το πρωτόκολλο ασφαλείας αγνοήθηκε από όλα τα μέλη της παραγωγής και έγιναν μάλιστα, ενέργειες, οι οποίες ήταν ενάντια σε όλα τα πρότυπα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αν σου άρεσε κάνε