«PASSIONE ROSSA»: Στον Πειραιά 30 supercars του club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari Ιταλίας

«PASSIONE ROSSA»: Στον Πειραιά 30 supercars του club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari Ιταλίας

LIFESTYLE UPD 15:39 Δημιουργία 16/09/21, 15:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ορισμένα από τα οχήματα του δημοφιλούς club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας, «PASSIONE ROSSA», θα έχουν την τύχη να δουν από κοντά οι λάτρεις του αυτοκινήτου, αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά.

Οι συνολικά 30 Ιταλίδες «καλλονές», μεταξύ των οποίων τα μοναδικά μοντέλα, Enzo, Portofino, 360 Modena, California T, 458 Speciale, Mondial, 355 F1, θα βρίσκονται από αύριο και μέχρι την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», τη γιορτή - θεσμό του Πειραιά, που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη.

«Πρόκειται για μια ακόμη δράση εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, που σκοπό έχει να τοποθετήσει την πόλη ψηλά στον χάρτη των τουριστικών προορισμών, σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου. Μάλιστα, 30 υπερτυχεροί θα ζήσουν μια ονειρική εμπειρία, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να συνοδηγήσουν ένα από τα πολυτελή ιταλικά αυτοκίνητα.

«Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την τουριστική προβολή της πόλης μας, υποδεχόμαστε με χαρά στον Πειραιά, το συγκεκριμένο club Ferrari, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, με θαυμαστές που παρακολουθούν φανατικά τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του. Για ένα τριήμερο, ο Πειραιάς θα γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και για όσους θελήσουν να δουν από κοντά τα μοναδικά αυτά αυτοκίνητα. Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τα αξιοθέατα της πόλης μας, τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Συνεχίζουμε, με πρωτότυπες δράσεις και μεγάλες διοργανώσεις, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ferrari club Passione Rosa, δρ. Φάμπιο Μπαρόνε, τόνισε πως «το Ferrari Club Passione Rossa στη Ρώμη είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο Club ιδιοκτητών Ferrari της Ιταλίας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και τον δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη. Ανυπομονούμε να επισκεφτούμε τον Πειραιά και να προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν και να γνωρίσουν το σημαντικότερο Ferrari Club στον κόσμο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς δύο σημαντικά brands, ο «Πειραιάς» και η «Ferrari» θα συνεργαστούν και θα προσφέρουν μια σπουδαία εκδήλωση. Ανυπομονώ να σας δω σύντομα στον Πειραιά!».

Κατά την διάρκεια όμως των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2021», οι κάτοικοι του Πειραιά και οι επισκέπτες της πόλης, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, πέρα από το Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων FERRARI της Ιταλίας, ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, από τις 17 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ανοίγει τις πύλες της επίσης αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να θαυμάσουν τα έργα της Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας «#My_Piraeus». Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική περιπλάνηση στην πόλη του Πειραιά, μέσα από το βλέμμα 105 ταλαντούχων φωτογράφων, με όμορφες εικόνες, αξιοθέατα, στιγμές καθημερινότητας, τον μοναδικό χαρακτήρα της πόλης-λιμάνι, τη συναρπαστική και πανάρχαια ιστορία του.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, ένα μεγάλο μέρος των φετινών εκδηλώσεων είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Με μουσικοχορευτικά αφιερώματα, διαλέξεις και ημερίδες ιστορικού χαρακτήρα τιμάται ο αγώνας των Ελλήνων για την ελευθερία.

Επίσης, οι «Χοροί της Θάλασσας» επιστρέφουν στο Βεάκειο Θέατρο, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, όπου οι τοπικοί σύλλογοι και τα σωματεία της πόλης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μέσα στις ερχόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις με θέμα την γαλάζια ανάπτυξη, τον τουρισμό και τη ναυτιλία, ενώ με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς στις παραλίες μας, στέλνοντας το μήνυμα για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ίδιο πλαίσιο, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το Πασαλιμάνι θα μετατραπεί σε ένα πάρκο ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «BLUE PARK», οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνονται επίσης περίπατοι στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της πόλης, εν πλω ξεναγήσεις στην πλούσια ιστορία του Πειραιά, ξενάγηση στο Ινστιτούτο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα καθιερωμένα ραντεβού των «Ημερών Θάλασσας» που έχουν αγαπηθεί από τους Πειραιώτες και όχι μόνο, θα επαναληφθούν και στη δεύτερη περίοδο της διοργάνωσης, μεταξύ αυτών, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, τουρνουά του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia, γνωριμία με τον προσκοπισμό και την ιστιοπλοΐα, και άλλες πολλές εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, συμμετέχει με πρωτοβουλία του στις εκδηλώσεις και αποφασίστηκε η αγορά της πόλης να υποδεχθεί τους καταναλωτές με ειδικές «γαλάζιες» τιμές, ενώ οι βιτρίνες των καταστημάτων θα διακοσμηθούν με θέμα τη θάλασσα.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» θα ρίξουν αυλαία για το 2021 με δύο εν πλω συναυλίες, στο Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο.

Αναφερόμενη στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα, η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη τόνισε πως «οι "Ημέρες Θάλασσας", αποτελούν μια ξεχωριστή και ευχάριστη νότα στη δύσκολη καθημερινότητα, που όλοι βιώνουμε. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στον Πειραιά για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, γεγονός που συμβάλλει στην προώθηση και την προβολή της πόλης μας. Οι εκδηλώσεις μας απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν τα ενδιαφέροντα μικρών και μεγάλων. Στο επίκεντρο είναι η ιστορία, η παράδοση, ο πολιτισμός και η ναυτιλία με σημείο αναφοράς τη θάλασσα του Πειραιά. Παράλληλα, εκτός από τις δράσεις για την προβολή της πόλης μας, στο φετινό πρόγραμμα υπάρχουν και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Κλείνοντας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορείς, τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιχειρήσεις της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και δίνουν δυναμικό "παρών" με τις δράσεις, τις προτάσεις και τις ιδέες τους».

Αν σου άρεσε κάνε