Ίδρυμα Ωνάση: Ολοκληρώνεται ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης

Ίδρυμα Ωνάση: Ολοκληρώνεται ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης

Μετά από διαφωνίες και καθυστερήσεις, ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη φάση της κατασκευής του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει την ασφαλή και πρόσβαση όλων, στα μνημεία της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «προχθές το απόγευμα απομακρύνθηκε ο γερανός ο οποίος τοποθέτησε την καμπίνα του ανελκυστήρα στις ράγες κλήσης, και ακολουθεί η εγκατάσταση γιγαντιαίου γερανού, ύψους 52μ., με τον οποίο θα γίνει η εγκατάσταση της πλατφόρμας, όπου θα καταλήγει η καμπίνα, επί του Ιερού Βράχου, αλλά χωρίς επαφή με το τείχος».

Οι δοκιμές θα εξακολουθήσουν παρά την πλήρη λειτουργία του, προκειμένου να ληφθεί πιστοποίηση από τη γερμανική TUV και ο ανελκυστήρας να παραδοθεί για χρήση του κοινού.
Το Ίδρυμα Ωνάση, χορηγός του έργου αλλά και το υπουργείο, αναφέρουν πως η εν λόγω πιστοποίηση είναι επιβεβλημένη για την εξασφάλιση συγκεκριμένων και εγκεκριμένων προδιαγραφών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου τα οποία περιλαμβάνουν τη διάστρωση διαδρομών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προσβασιμότητας για άτομα με δυσκολία στην κίνηση, νέες διαδρομές επιστρωμένες με ειδικό κονίαμα, τη δημιουργία πλατωμάτων για καλύτερη θέαση των μνημείων καθώς και τις απαραίτητες εργασίες για την αντικεραυνική προστασία του αναβατορίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χώρα μας δεν έχει υλοποιηθεί ξανά αντίστοιχα σύνθετο έργο σε τεχνικό, κατασκευαστικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε