Νέα δωρεά του Ιδρύματος Λάτση προς το Θριάσιο Νοσοκομείο

Νέα δωρεά του Ιδρύματος Λάτση προς το Θριάσιο Νοσοκομείο

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοινώνει νέα δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό SARS-CoV-2, ενισχύοντας με σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ) καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, που αποτελεί αναπόσπαστο, οργανικό μέρος του Νοσοκομείου.

Η νέα δωρεά γίνεται στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων του Ιδρύματος στον τομέα της Υγείας με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα, προς ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέσω της δωρεάς, το ΤΕΠ του ΓΝΕ «Θριάσιο» ενισχύεται με monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία. Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου, η δωρεά αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ με έναν καινούριο σταθμό κεντρικής παρακολούθησης των 8 κλινών της ΜΕΘ καθώς και με νέα, σύγχρονα παρακλίνια monitors.

Το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων, το οποίο λειτουργεί στο «Θριάσιο» από το 2005 με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών εγκαύματος και τραύματος, θα χρησιμοποιηθεί, εφόσον αυτό απαιτηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, για τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με SARS-CoV-2.

Αν σου άρεσε κάνε