«Ναυάγησε» ο διαγωνισμός για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

«Ναυάγησε» ο διαγωνισμός για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:34 Δημιουργία 08/02/19, 18:04

Σε μια εξέλιξη που είχε προεξοφληθεί από την αγορά με βάση τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ προκήρυξε ομόφωνα άγονο το διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτης.

Η συνεδρίαση του ΔΣ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 της Παρασκευή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η επιχείρηση είναι έτοιμη να προβεί το συντομότερο σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και επισημαίνει τα εξής:

«Ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο στόχος της αποεπένδυσης του λιγνιτικού δυναμικού παραμένει όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Η ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τις αρμόδιες γενικές διευθύνσεις της ΕΕ, ιδιαίτερα με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να προβεί το συντομότερο σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με την πεποίθηση ότι με τη διευθέτηση σημερινών εκκρεμοτήτων, όπως τα ΑΔΙ, και με την έμπρακτη απόδειξη μέσω της λειτουργίας των διαφόρων μέτρων εξοικονόμησης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των προς πώληση θυγατρικών εταιρειών, η νέα διαδικασία θα είναι επιτυχής.

Ευχαριστούμε όλους τους επενδυτές που έλαβαν μέρος στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας.

Η ΔΕΗ παραμένει στη διάθεσή τους, όπως και στη διάθεση κάθε άλλου ενδιαφερομένου, ώστε να έχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με πλήρη αξιοπιστία για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους συμβούλους και βέβαια τα στελέχη των προς απόσχιση θυγατρικών εταιρειών για την εξαιρετική και με υψηλό επαγγελματισμό δουλειά τους. Με την ευκαιρία αυτήν, τονίζω ότι από πλευράς μας όσες ενέργειες αναλογούσαν στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άψογα και ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, πράγμα για το οποίο απαιτήθηκαν κάθε είδους πολύ μεγάλοι πόροι, ανάληψη ευθυνών και διαχείριση πολύπλοκων προβλημάτων».

Λίγο νωρίτερα η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εξέδωσε ανακοίνωση που γνωστοποιούσε τη μη συμμετοχή της στη β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (στο εξής "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.") ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2, παρ. 4 της υπ΄ αριθμ. 3/347/12.7.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και σε συνέχεια της από 21.06.2018 ανακοίνωσης της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., σχετικά με τη συμμετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στη φάση Α΄ (προκριματική φάση) της διαγωνιστικής διαδικασία για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της από 31.05.2018 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.", η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. τελικά δεν υπέβαλε προσφορά για τη συμμετοχή της στη φάση Β' της εν λόγω διαγωνιστικής διαδικασίας».

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Πέμπτης η Μυτιληναίος, γνωστοποίησε στη ΔΕΗ ότι δεν θα καταθέσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Αν σου άρεσε κάνε