Πειραιώς: Πωλήθηκε πακέτο καταναλωτικών NPLs στην APS

Πειραιώς: Πωλήθηκε πακέτο καταναλωτικών NPLs στην APS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:46 Δημιουργία 02/07/18, 10:29

Σε δεσμευτική συμφωνία με την APS Investments S.a.r.l. κατέληξε η Τράπεζα Πειραιώς αναφορικά με την πώληση και μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από καταγγελμένα μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά δάνεια και οφειλές πιστωτικών καρτών συνολικής πιστωτικής απαίτησης €2.238 εκατ ή €385 εκατ. μεικτής λογιστικής αξίας.

Το κλείσιμο της Συναλλαγής υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένων εποπτικών και λοιπών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Ελλάδα, καθώς και της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε 5% του €1,0 δισ ανεξόφλητου κεφαλαίου του Χαρτοφυλακίου. Η επίπτωση της Συναλλαγής στον εποπτικό δείκτη κεφαλαίων CET-1 της 31ης Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι θετική κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 30 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας. Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του Χαρτοφυλακίου, ούτε θα διακρατήσει κινδύνους και οφέλη που συνδέονται με αυτό.

"Ανακοινώνουμε σήμερα τη δεύτερη συμφωνία πώλησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Πειραιώς για το 2018, λίγο μετά τη συμφωνία για την πώληση εξασφαλισμένου επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου πριν από ένα μήνα. Η προσπάθειά μας για τη μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έχει εντατικοποιηθεί και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι και οι δυο πρόσφατες συμφωνίες έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα και στα εποπτικά κεφάλαιά μας", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Χρήστος Μεγάλου.

"Εμείς στην APS είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμφωνήσουμε άλλο ένα έργο-ορόσημο στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι η δέκατη πέμπτη αγορά που καλύπτουμε και είμαστε σταθερά αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας σε χρόνο, τεχνογνωσία και πόρους σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μία από τις κορυφαίες αγορές μας", δήλωσε ο Martin Manchon, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της APS.

Η Ernst & Young λειτουργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή. Η White & Case ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Koutalidis Law Firm ως ελληνικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή.

Η APS υποστηρίχθηκε στη Συναλλαγή από τους ακόλουθους συμβούλους: Dentons Europe LLP, Machas & Partners Law Firm, Sioufas & Associates Law Firm και Cepal Hellas Financial Services S.A.

Αν σου άρεσε κάνε