Η ΙΚΕΑ αφαιρεί το πλαστικό από τα προϊόντα της

Η ΙΚΕΑ αφαιρεί το πλαστικό από τα προϊόντα της

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:14 Δημιουργία 19/06/18, 15:09

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πολλές κυβερνήσεις και μεγάλοι οργανισμοί δεσμεύθηκαν να περιορίσουν τη χρήση μη βιώσιμου πλαστικού.

Εξαιρετικά σημαντικές ήταν η πρακτική δέσμευση της κυβέρνησης της Ινδίας και η ιδιαίτερα συμβολική δέσμευση του κολοσσού οικιακού εξοπλισμού IKEA.

Η σουηδική εταιρεία -η μεγαλύτερη οικιακού εξοπλισμού στον κόσμο- δεσμεύθηκε να αφαιρέσει από τα προϊόντα της κάθε πλαστικό, προχωρώντας σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλης σημασίας προηγούμενο στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο.

«Από τον Αύγουστο του 2020 και μετά, όλο το πλαστικό που θα χρησιμοποιείται στα προϊόντα μας οικιακού εξοπλισμού θα είναι 100% ανανεώσιμο και/ή ανακυκλούμενο» αναφέρεται στη «Δήλωση Βιωσιμότητας» της εταιρείας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Ιουνίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε συνάντηση κορυφής που έλαβε χώρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Ινδία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2022 και μετά τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης και στα 22 κρατίδιά της.

«Είναι καθήκον του καθενός από μας να εξασφαλίσει ότι η αναζήτηση υλικής ευημερίας δεν θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον» τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

«Αυτό θα είναι έμπνευση για τον κόσμο και θα πυροδοτήσει πραγματική αλλαγή» σχολίασε ο επικεφαλής του UN Environment, Έρικ Ζόλχαϊμ.

ΑΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε