attica5

Attica: Ραντεβού Ρουμελιώτη με ξένους επενδυτές σε Παρίσι, Λονδίνο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δημιουργία 18/01/18, 16:32

Ραντεβού με ξένους επενδυτές σε Παρίσι και Λονδίνο, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στη 2η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και στην ΑΜΚ, δίνουν την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος και στελέχη της Attica Bank .

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει η Τράπεζα, θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις με υφιστάμενους και νέους επενδυτές του εσωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η τράπεζα ολοκλήρωσε τη συναλλαγή μεταβίβασης χαρτοφυλακίου δανείων σε οριστική καθυστέρηση (περίπου ποσού 1.331,2 εκατ. ευρώ) στην Aldridge.

Η απόφαση για νέα τιτλοποίηση μέχρι του ποσού των 900 εκατ. ευρώ ελήφθη από τη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Η γ.σ. αποφάσισε επίσης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ, η οποία θα γίνει με την έκδοση 660 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με μετρητά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ του παλαιού μετόχου (πράγμα που σημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να συμμετάσχει στο ακέραιο του ποσοστού του στην ΑΜΚ). Σημειώνεται ότι με μερική χρήση των κεφαλαίων της αύξησης, θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε