ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στρατηγική συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου στη Μολδαβία

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στρατηγική συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου στη Μολδαβία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:30 Δημιουργία 09/06/23, 17:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας περιλαμβάνεται στους νικητές της δημοπρασίας για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Μολδαβία το επόμενο διάστημα, που διεξήγαγε η ENERGOCOM.

Η δημοπρασία κάλυπτε σημαντικό μέρος του εφοδιασμού της αγοράς της Μολδαβίας κατά τη θερινή περίοδο, το οποίο θα παραδίδεται στο σημείο διασύνδεσης Isaccea/Orlovka, μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας.

Η συμφωνία, όπως επισημαίνεται σχετικά, σηματοδοτεί την αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΠΑ ως προμηθευτή φυσικού αερίου στην περιοχή, ενώ συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού με αέριο μη ρωσικής προέλευσης.

Όπως ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι ένας από τους νικητές της δημοπρασίας, υποβάλλοντας την πιο ανταγωνιστική προσφορά μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, στους οποίους συγκαταλέγονταν υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκές εταιρείες εμπορίας φυσικού αερίου. «Η θετική αυτή έκβαση ακολουθεί τη σύναψη της Γενικής Συμφωνίας EFET μεταξύ της ΔΕΠΑ και της ENERGOCOM, σφυρηλατώντας μια ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι ο πρώτος στρατηγικός προμηθευτής από την Ευρώπη και ένας σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου μη ρωσικής προέλευσης για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, συμβάλλοντας στην ασφάλεια του εφοδιασμού και την διαφοροποίηση της ενέργειας στη χώρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε: «Η ΔΕΠΑ, ως ένας από τους κορυφαίους χονδρέμπορους φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, χαιρετίζει την έναρξη της συνεργασίας με την ENERGOCOM ως ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αλληλεγγύης και της ασφάλειας εφοδιασμού για ολόκληρη την περιοχή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ENERGOCOM, Victor Binzari, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες που η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει τη Δημοκρατία της Μολδαβίας στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών που υπογράφηκε τον Μάιο στην Αθήνα, καθώς και η επακόλουθη συνεργασία μεταξύ των δύο κλιμακίων, αποτελούν εγγύηση ότι οι καταναλωτές στη Δημοκρατία της Μολδαβίας θα έχουν προμήθεια φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές».

Αν σου άρεσε κάνε