Ψηφιακό κέντρο με υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενους έστησε στα Ιωάννινα η PwC Ελλάδος

Ψηφιακό κέντρο με υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενους έστησε στα Ιωάννινα η PwC Ελλάδος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:20 Δημιουργία 08/06/23, 12:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέο ψηφιακό κέντρο στα Ιωάννινα εγκαινίασε η PwC. To Digital Center Ioannina είναι το δεύτερο κατά σειρά γραφείο-δορυφόρος της PwC στη χώρα, μετά το Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, ενώ σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση για τη λειτουργία επιπλέον γραφείων-δορυφόρων στην ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένου και του PwC Sustainability Hub στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Digital Center Ioannina απασχολεί υψηλά εξειδικευμένους εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών ή αποφοίτους των τοπικών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Παράλληλα, φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης εργαζομένων από το εξωτερικό, ιδιαίτερα κατοίκων των Ιωαννίνων που έχουν μεταναστεύσει, συμβάλλοντας έτσι στον εθνικό στόχο του Brain Regain.

Το Digital Center Ioannina αξιοποιεί την υφιστάμενη δεξαμενή γνώσης και το εξαιρετικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα των Ιωαννίνων, για να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης, απασχόλησης και ψηφιακής αναβάθμισης. Στόχος του Digital Center Ioannina είναι να συγκεράσει το πλήθος των ικανοτήτων που σχετίζονται με τις ψηφιακές δεξιότητες, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τα στελέχη του χώρου να συνεργαστούν και να επιτύχουν από κοινού ολιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, μέσω της παρουσίας της στα Ιωάννινα, η PwC ενισχύει το αποτύπωμά της αλλά και τη σχέση της με την τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς η πόλη φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας με δυναμικότητα 25.000 φοιτητών. Επιπλέον, στα Ιωάννινα βρίσκεται ένα από τα πιο δυναμικά και ραγδαία αναπτυσσόμενα ψηφιακά και τεχνολογικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα, στους κόλπους του οποίου εντάσσονται νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν αντλήσει χρηματοδοτήσεις από επενδυτικά κεφάλαια και venture capitals τα τελευταία χρόνια.

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Partner και Territory Advisory Leader της PwC Ελλάδας δήλωσε: «Η στήριξη της καινοτομίας, της βελτίωσης των δεξιοτήτων αλλά και της ανάπτυξης των τοπικών οικοσυστημάτων αποτελούν αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις της PwC. Μέσα από τη λειτουργία των γραφείων-δορυφόρων ανά την Ελλάδα επιθυμούμε να ενισχύσουμε το τοπικό ταλέντο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά και προϋποθέσεις για την επίτευξη του Brain Regain. Μέσω του Digital Center Ioannina, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στο ήδη ακμάζον ψηφιακό οικοσύστημα της πόλης και να συνεργαστούμε με την ακαδημαϊκή κοινότητα, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης αλλά και ανάπτυξης ιδεών και δεξιοτήτων, ακολουθώντας το εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα του Tech & Innovation Hub στην Πάτρα, που έχει ήδη αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην τοπική κοινότητα».

Αν σου άρεσε κάνε